Menu Close

Anti-vaping meddelande till gemenskapen

Budskapet är tydligt! E-cigaretter och vaping är farligt för din hälsa!

ACMH Hospital tar det budskapet genom en rad pedagogiska seminarier som anordnas av samhällsgrupper.

Kathy Guth, ACMH uppsökande marknadsföring samordnare, sade budskapet är för alla, men särskilt elementära och Junior High studenter.

“Vi är ute i samhället eftersom vi vill få information där ute för att låta individer veta om de möjliga farorna med vaping, särskilt för tonåringar och tweens”, sade hon. “Vi vet att vuxna har sina egna sinnen att de kan välja om de vill vape eller inte, men vi vill presentera de möjliga faror som möjligen är inblandade med vaping.”

ACMH är inte den enda som levererar ett tufft budskap. US Safety and Health Administration (OSHA) har utfärdat en varning för arbetare som arbetar med Diacetyl, en ingrediens som vanligtvis finns i e-cigaretter. Den amerikanska lung Association sade att vaping över tiden kan orsaka inflammation i lung vävnad, orsakar ärrbildning som resulterar i andningssvårigheter. Smaksatt vaping produkter som syftar till att locka användaren innehåller Diacetyl.

ACMH Cardiopulmonary handledare Erin erb sade vaping orsakar en tonåring epidemi, och statistiken är uppenbara i Armstrong County.

“Absolut (vaping är på ökningen). Det projiceras just nu att ca 20% av gymnasiet och mellanstadieelever är vaping. Och det är planerat att faktiskt få till ca 27% i 2019, sade hon under förra nattens presentation vid Kittanning library.

Armstrong School District blev uppmärksammad på problemet som eleverna gömde vaping apparaturerna i tre-ringpärmar. Bindemedelen ofta iväg metalldetektorer och har inte rutinmässigt sökt tidigare. Men skolans tjänstemän undersöker säkerhetspolitik och genomför nya förfaranden.

Erb sade ACMH Hospital har åtagit sig att utbilda allmänheten om farorna med vaping.

“Det är en hel sjukhus organisation som kämpar för detta,” erb sa. “Vår VD, John Lewis, har gett oss denna uppgift att gå ut till samhället för att prata med community-medlemmar och få de risker som är förknippade med vaping ute.”

Guth sade seminarier planeras i Apollo-Ridge skoldistrikt i februari och i flera andra bibliotek i länet.

En ACMH-händelse kommer att komma till en plats nära dig.